Over mij

Mijn naam is Mariska. Al van kinds af aan voel ik een diepe liefde voor paarden. Als meisje van 3 jaar oud mocht ik een rondje op een pony door het bos voor 1 gulden. Ik zeg altijd "Dat hadden mijn ouders nooit moeten doen". 

Toen ik 6 jaar was mocht ik op paardrijden. Heerlijk vond ik het. Het liefst was ik de hele dag bij "de paarden". 
Mijn ouders hebben altijd gedacht dat het een fase was dat ik paarden leuk vond. Maar ik wist "al duurt het 5 jaar, al duurt het 10 jaar, maar mijn paard komt er!"

Mijn eigen paard
Na jaren op een manege te hebben gereden, werd op mijn 23ste mijn droom werkelijkheid. Ik kocht een 4-jarige bruine ruin. Het is een lief, vrolijk en werkwillig paard. Hij is heel slim en heeft humor. Elke dag als ik op stal kom en ik roep hem, dan staat hij uit volle borst te hinniken. Ja, dan smelt je hart...   

Overgewicht en insulineresistentie (IR)
Mijn paard is altijd al stevig geweest. Ik geef hem graag eten. Tja, 'de liefde van de man, gaat door de maag'. In verband met Insulineresistentie (IR) voerde ik mijn paard magnesium (onderhoudsdosering) bij.

Ziekte van Cushing (PPID)
De laatste jaren verhaarde mijn paard minder snel, werd zijn vacht langer en moest ik steeds vaker mijn paard weer scheren. Van een stalgenoot kreeg ik de opmerking; "Heeft jouw paard Cushing?" Deze opmerking deed mij pijn. Ik wil niet dat mijn paard een ziekte heeft en zeker geen ziekte waar hij dood aan kan gaan. Hij is mijn grote liefde. Het raakte mij, omdat voor mijn gevoel die stalgenoot wenste dat mijn paard deze ziekte zou hebben. Later merkte ik dat veel mensen maar wat roepen en niet weten wat de ziekte van Cushing (PPID) inhoudt. 

Verandering  
Tot er een punt kwam dat er iets moest gebeuren. Ineens verdwenen de spieren op zijn rug en wilde hij niet meer draven in de longeerbak. Mijn paard ging headshaken van de stress (onrust) van het niet hebben van eten. Mijn paard had veel jeuk van (zo merkte ik later) teveel zetmeel en teveel suikers. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn paard geen medicijnen te geven. Dit is ook mijn verantwoordelijkheid (ik raad niemand aan om geen medicijnen te geven bij paarden met de ziekte van Cushing (PPID), dit is mijn keuze. Ik zal altijd adviseren om een dierenarts te raadplegen, aangezien ik geen arts ben)

Gouden combinatie!
Ik heb heel veel gelezen op internet en onderzoek gedaan. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om naast mijn paard healing te geven over te gaan op graanvrij, melassevrij & suikerarm voer en mijn paard ook extra vitamines, mineralen & sporenelementen te geven. Dit bleek een gouden combinatie! Mijn paard doet het hier heel goed op en is klachtenvrij

Het is mijn missie om elk paard met symptomen van o.a. overgewicht, Insulineresistentie (IR) en de ziekte van Cushing (PPID) te helpen om klachtenvrij te zijn. 

Wil je dat ook jouw paard klachtenvrij is?